Cat Cafe. Ett café med katter och gråtande bartenders.

Igår satt jag som vanligt på mitt lilla stammishak "Cat Cafe" för att dricka deras smaskiga islatte och prata lite Skype med svenskar hemma i kylan. Gästerna som bruker befinna sig där är taiwaneser, katter och jag. Katterna kan i princip göra vad de vill. De går runt uppe på bardisken, hyllorna och borden. Funtade på om jag skulle göra samma sak för att se hur personalen reagerade, omd et skulle vara ok för mig också liksom. Alla fall, när jag satt och njöt av stunden så hör jag hur bartendern börjar skrika i telefon, börjar banka luren i disken för att sedan välta ner lite glas och flaskor på golvet så de krossades sådär härligt. Sen började han stortjuta, som en liten flicka och det fortsatte han med till stängningsdags. Det ska då läggas till att den gråtande bartendern i fråga är en storväxt kille med en lång hästsvans, han ser ut som en jättesamuraj. Det roliga var att personalen fortsatte med sitt, kanske klappade han på ryggen när de gick förbi. Och de andra kundern verkade inte bry sig det minsta. Där satt jag som ett fån med ögonen på helspänn och hakan på golvet. En helt vanlig kväll på Cat Cafe helt enkelt.

Min nya frisör, Henrik "Hunken" Lundgren.

Igår var jag på min lektion International Business Strategy. När lektionen nått sitt slut gick jag och min grupp fram till vår professor för att ställa lite frågor angående ett case vi skulle skriva. När vi fått vårt svar säger professorn till mig, inför de andra "I like your haircut! Short and modern.. Very dynamic! I like it!". Jag frågade om det påverkade betyget men vi får väl se. Vill därför passa på att tacka och bocka för min nya frisör Henrik "Hunken" Lundgren som öppnat en salong i vårt badrum i vår lägenhet där han klipper svenska utbytesstudenter i sina färgglada Björn Borg kallingar. Slänger därför upp lite bilder på mig och min frisyr, inte på Henke, tycker det är rättvist. Tack Brooor! <3

"André Nyström" blir "Ni Shidong", en kinestalande stammis.

Nihao! Som betyder "Hej". Igår hade vi vår första lektion kinesiska, vilket inte var det lättaste man gjort. Jag satt i 3 timmar och skulle lära mig räkna till tio och lära mig mitt kinesiska namn, som man blir tilldelat när man kommer. Aså alla har fått namn som påminner om deras riktiga svenska namn. Jag frågar vad mitt är och får då en skylt som säger "Ni Shidong". Hur får man André Nyström till Ni Shidong?! Till och med de taiwaneser jag frågat har blivit förvånade. Så från och med nu är jag känd som Ni Shidong! Tänkte även bara säga att jag och Rami hunnit blivit stammisar på ett taiwanesiskt bufféställe runt hörnet så det är inte bara snabbmat som gäller längre. På det här stället jobbar några supersköna damer som garvar när vi kommer. Storfavoriten är hon med keps bakåt vars uppgift är att servera ris hela dagarna, superskön!
 
Favoriten, kepan bakåt och allt.
 
 

Thanks heaven, 7-Eleven!

När man är hungrig vill man ofta ha någonting snabbt och som man vet att man tycker om. Det är inte heller någon nackdel om man slipper pröjsa en förmögenhet för kalaset heller. Kulturella som vi är har vi, så fort det börjat kurra i magen, haft en tendens att söka oss till ställen där vi känner oss hemma, just för att vi varit på tok för hungriga för att agera med ett sorts "kulturellt nytänk". Dock vill jag poängtera att jag aldrig varit så beroende av just en butik som jag varit här. Det är... 7-Eleven! Denna butik finns precis överallt och den levererar precis allt. Det vanligaste svaret man fått av de inhemska tokarna om man ställt en fråga är "Go to 7-Eleven!". Man gör allt där helt enkelt, handlar mat, hämtar ut pengar, betalar räkningar, går på toa, skrattar åt "Hemglass melodin" som ljuder i högtalarna när man kliver in och ut ur butiken, driver med kassörens/kassörskans roliga uttal i deras tappra försök att göra sig förstådd genom engelska etc. Denna butik är helt enkelt magisk och jag tycker att alla länder bör ha en. Därför vill jag säga lyfta på hatten, bocka och säga.. Thanks heaven, 7-Eleven!

Dagens taiwanes (Riktigt skön).

Idag när vi var på väg hem från dagens fönstershoppande hade vi precis klivit på tunnelbanan, då jag och Rami kände att det var någonting som ryckte tag i shortsen våra och ville ha vår uppmärksamhet. När vi kollade ner några våningar skådade vi denna stört grymma krabaten. Han var helt enkelt så skön och orädd att han förtjänade att bli uppkastad på bloggen.
 

Uniqlo Grand Opening + 3 kända svennar.

Idag var Jag, Henke och Max på fetaste upplevelsen hittills i Taiwan. Vi var på Uniqlos Grand Opening av sin butik mitt i centrala Taipei, som drog åt sig mer publicitet än USAs presidentval. Det var som att vara på en feting till konsert. Över 700 taiwaneser stod i kön och då var 99,9 % taiwaneser. 3 bleka svenskar gjorde att det inte var 100 %. Det var röd matta, spotlights och en massa kameror som blixtrade. Självklart var det vi som stal showen. Vi blev intervjuade, filmade och fotade hela timmen som vi stod i kön + den första timmen i butiken. Efter ett tag fick vi hybris och började bli lite oseriösa. När de frågade "What is your budget?" så svarade jag och Henke "We don't have one, sky is the limit". Jag spände t.o.m de muskler jag inte hade inför kameramännen.. och då började blixtrarna smattra för fullt! Tänkte bara dela detta med er. Slänger upp lite bilder varav den första är från Focus Taiwan News Channel. Skriver även länken för den som vill gå in och ta en titt.

Länk: http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aALL&ID=201109230008


Nöjda och nyblivna kunder på väg mot kassan. (Hatten vara bara för bilden, woho!)

Candy.

Nu är det så att våra feminina rumskamrater farit iväg för att vidga sina vyer över helgen. Detta har lett till att vår lägenhet endast kommer att styras och ställas av pojkar, killar.. MÄN. Fast vi har redan hunnit plocka in en ny tjej, Candy, som låg på gatan och chilla igår natt. Hon hade ingenstans att slagga så vi tänkte att hon kunde bo hos oss över helgen. Verkar dock lite stel men vi får se hur det blir.

PS. Höll på och pinka i brallan inatt. Öppnade dörren för att gå på toa och då möttes jag av den här synen, Sjukt läskigt! Får se hur länge hon får stanna.

2 School 4 Cool.

Varje dag är det några sköna lirare i plugget som hittar på något lattjo för att underhålla oss talanglösa elever. Här är det några som steppar och några andra som gör ett tappert försök att spela musik. Gick även in i bibblan för första gången, där var det fler personer med huvudet i bänken än det fanns böcker. Sköningar.

MIX-Tape.

Här kommer mitt första MIX-Tape av bilder från lite olika tidpunkter och skeden i Taiwan. En bild säger mer än tusen ord brukar man säga, fast jag tror inte mina bilder säger så mycket.. kanske 7-8 ord. Se och njut.
 
 
Spände musklerna för musikerna i plugget.
 
 
Sköna lirare som leker med drakar.
 
 
Mr Brown.
 
 
Mrs Blond.
 
 
Taget från inifrån Taipei 101. Får se när de lägger till typ "Göteborg".
 

Hurtiga bullar.

Dagen inleddes med ett fett gympass och avslutades med en farligt snabb löprunda. På gymmet blev det personbästa på bänkpressen samt publikrekord, grymt att bli lite uppmärksammad för en gångs skull. Vad det gäller löprundan var jag tvungen att tjata på Emma likt en barnunge för att få med mig henne ut, för att sedan försöka tagga henne till tusen innan vi begav oss.

Brödraskapet.

Idag inleddes den första lektionen som ett starskott på en lång termin tillsammans. Efteråt samlades de 8 riddarna, Max, Rami, Niklas, Olle, JAG, Seppi, Johan och Henke Hunk (Bakom kameran), kring det runda bordet för att avnjuta en ljuvlig middag tillsammans.
Tog en när alla var ännu lite gladare också.

Tar ett chillpill med Bingo.

Idag satte jag mig på en gnutta välkänd kedja runt hörnet för att kolla på taiwaneser, filosofera och läsa vettig litteratur.
Stekigt, särskilt telefonen.

Dagens taiwanes.

En riktig hårding.

Djungelkungen.

Idag bar det iväg till Taipei Zoo för att ta en titt på vår kära broder Pandan och hans polare. Slänger därför upp lite bilder på några knasiga lirare som befann sig där samtidigt som oss, tyckte inte ens det var roligt att kolla på djuren i slutet, fotade bara för er skull.
Lagom trött kille efter en dag i djungeln.

2 Cool 4 School.

Nu har plugget börjat och man börjar otroligt nog få till en så kallad "vardag". "Nihao" säger man till grannen i porten, man vet när man ska akta sig för kackerlackorna och man har lärt sig melodin på signalen som sopbilen utgör då den kommer kl 19:15 varje kväll ute på gatan, typ som Hemglassbilen, ska försöka lägga upp ett klipp när vi slänger soporna så snart som möjligt. Jag slänger upp lite bilder från plugget, NTU, så får den som vill ta en titt.
Vi och ett litet gäng taggade taiwaneser från registreringen.
Tjena.
Bibblan.
En liten paparazzibild på vår "Traditional swedish blond girl" Emma Olsson som jag brukar skryta om inför de andra utbytesstudenterna.
Vårt lilla gym, IKSU har lite att jobba på.

Bigger, stronger, faster.

Idag gled vi runt på skolområdet för att se om det fanns någon potentiell klubb att joina, för att aktivera sig i nåt annat än studier under skoltiden. Det fanns bland annat Kaffeklubben, Hästklubben, Iphoneklubben, Hamburgareklubben och många fler. Det blev att vi hängde lite hos Militärklubben och den sköna lirarn ni ser på bilden.
Dagens rundvandring resulterade i att jag och Henke the hunk gick med i Rugbyklubben, tjacka gymkort och de här sköna löparpjucken. Så nu ere bara se om vi kan bli lite "Bigger, stronger, faster".

Dagens taiwanes.


Suntrip.

Idag var det dags för lite besök på playan för att jobba på brännan, därför begav vi oss till Taipeis "fetaste" strand Fulong som ligger i en liten by precis utanför stan. Hade läst om den i vår lilla Taiwanbok att den var starkt rekommenderad. När vi kom dit var det inte direkt vad vi hade hoppats på. Man fick endast bada inom en inhängnad där det fick plats typ 10 pers + att vi var de enda personerna där förutom en ensam lirare som stod och dansade för sig själv. Solen gick i moln när vi kom dit också. Men vi hade a really really good time ändå!
 
Ibra!

"Kungen och drottningen av Nightmarkets" + fler svenskar.

De senaste två kvällarna har vi besökt Taipei´s så kallade "kung" och "drottning" av nattmarknader. Kungen heter Shilin och drottningen heter Shida. Där kan man hitta allt man behöver, från cowboyhattar och kopierade märkeskläder till fjäderbatonger och galna taiwaneser. Här har det gått ut på att pruta på allt man kan tänkas vilja ha, ibland tappar man bort sig och man står typ och tjafsar om 1 kr hit eller dit, det är niice. Slänger upp lite bilder, så väljer ni själva om ni vill titta eller inte.
Hej på dig.
Mötte upp med våra grannklasspolare från Umeå som nu är våra klasspolare. Det blev lite indiskt dåra.
En av de största sevärdigheterna i Taiwan verkar ändå vara min nya klasspolare, 2 meter Olle, som drar till sig mer uppmärksamhet och blir mer fotad än självaste paret Beckham.

Ett krypin i det "hetaste" området.

Här kommer lite bilder på vårt lilla krypin, vet inte ens om någon vill se men jag tänkte att jag slänger upp de alla fall. Jag bad Rami langa en liten schyst pose i porten för den som undrar hur han kunde vara så snygg.
 

Introducerar "Dagens åk" & "Dagens taiwanes"


Utnyttja systemet.

Då vi ännu inte fått internet i vår FETA lägga, har man varit tvungen att hitta andra vägar för att kunna hålla sig någorlunda uppdaterad. Här ser ni mig och bror Rami in action på det lokala och rökfyllda Cat Cafe som ligger alldeles runt knuten. Här lär det bli några glas varmt vatten.. bara för att få kolla fb.

Vissa pallar inte trycket.

Det här är min lilla Photoshoot med min kära broder Henrik "Hunken" Lundgren på flygplatsen i Peking. Vissa pallar helt enkelt inte trycket.

Första inlägget. Svett, kackerlackor, kinesiska tecken, mopeder, kortväxta människor, pinnar... det går bra nu!

Efter en 16 timmar lång flygtur har jag och mina 5 saftiga vapenbröder(/systrar) Alina, Emma, Rami, Max och sist men inte minst Henke anlänt i Taipei, staden som flödar av svett, kackerlackor, kinesiska tecken, mopeder och kortväxta människor som äter med pinnar. Vi har faktiskt hunnit ordna en liten hydda, ca 5 min promenad från plugget, i det "hetaste" området som flödar av caféer och restauranger i alla dess slag. Måste även säga att det är en fröjd för mig att med mina stabila 170 cm inte längre känna mig kortast. Därför rekommenderar jag alla er kortväxta män därute som vill känna er långa för en stund.. res till Asien! Har till och med hunnit lära mig lite mandarin av en taiwanesiska, stavningen kan vara keff dock: Nihau = Hej, Dje dje = Syster och Do sao chen = Hur mycket?. Råkade faktiskt använda dem i följd vilket gav ett litet tokigt resultat. Jag är redo för Taiwan, frågan är bara om Taiwan är redo för mig? Så till alla er taiwaneser där ute som läser det här.. There is a new sheriff in town!

RSS 2.0