Suntrip 2011. Riktigt nice.

För några veckor sen gjorde jag och mina kära bröder en resa till södra Taiwan, Kenting, där vi hade planerat en efterlängtad solsemsester. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss och vi åkte hem innan vi hade vistats där i 24 timmar. MEN! Nu beslöt vi oss, The Swedish House Mafia (Jag, Henke, Max, Caroline, Emma och Alina) för att göra ett nytt försök. Det blev Succé! 30 grader och sol hela helgeeen. En hel helg fylld av häng på playan, kyckling och ris, kiss i vattnet, bonnebränna, bussar fyllda med lättimponerade taiwaneser, halvtaskigt sällskap, scooterkörning och flykt från galna hundar... alldeles.. alldeles.. UNDERBART! Jag gör det här inlägget bara för att ni ska få ett litet smakprov av hur det är att studera i Taiwan. Så, se och lär så blir du kär.. Babyyy!
Utsikten från vårt lilla "hippiekrypin".
Den fräna interiören. "Bordellen" som vi kallade den.
Mofasa.
Anlände sedan till playan och Happy Panda Bar, riktigt mojsigt.
Självklart var ett bröllopspar och snärtade lite bilder, de var där samtliga tre dagar.
Bad servitrisen ta en bild på oss, hon uteslöt Henke på eget initiativ. Därför tvingade jag på Henke en stund i rampljuset genom att köra en liten "Fotosession" med hans fantastiska mage.
Bra Henke!
Senare dök den här liraren upp, fortfarande oklart vad han sysslade med.
Uppstod lite knas mellan mig och ett gäng ballonger. Lägg märke till min schyssta tupé till frilla.
Tupé!
Hittade ett riktigt nice STÅND på nattmarknaden.
Hyrde dessa grabbar i ett försök att göra hela ön på en dag.
Mm.
Sen blev det till att hopp över avspärrningen de vattniga bufflarna för att få lite schyssta bilder på dem. Ser ut som att vi inte var så nära men det räckte för att man skulle pinka lite lagom i byxan.
Sen blev det till att klättra vid vattenfallen för hela slanten.
Hela tuffa gänget.
Trötta grabbar efter en intensiv deghelg, dock exalterade för att få hoppa in i den grönsköna bussen och sitta där i 6 timmar.
Det var allt jag hade för den här gången så, Tack och hej leverpastej!

Dagens taiwanes.


Jag är glad att se dig med.

Härligt att skypa med polarna och veta att man är saknad.

Bloggtorka... NOT.

Kära läsare! Nu var det verkligen låång tid sen jag skrev något här. Det kan bero på att det inte händer någonting i mitt liv för tillfället.. JOOO! Fast nu börjar "Midterm examinations" att närma sig och därför blir det mer att man trycker ner näsan i böckerna och försöker bli lite smartare. Idag har därför varit duktig, imponerat på taiwaneserna på gymmet samt pluggipluggat på Picnic med Justin Bieber's Baby, på högsta volym i lurarna. Det sköna med att ha ett café runt hörnet är att man kan springa hem lite snabbt, om man är känslig att göra "Tvåan" på offentliga toaletter. Dock blev det inte så mycket sova inatt då jag agerade först och tänkte sen genom att tvätta mina lakan precis innan jag skulle hoppa i säng vilket bidrog till lite "våta drömmar" istället för djup sömn. Senare var vi och åt sushi för första gången i Taiwan på ett ställe där maten serverades på löpande band, bokstavligt. Både smarrigt och billigt! Nu är det dags att ladda om batterierna för att ansluta med våra svenska kamrater och göra Taipei. TJENA MITTBENA!
Alina verkade inte ha hittat samma tagg som mig och min lock, som stack ut lite så där fränt från mössan.

Resan till djungeln som gick åt skogen.

Jag och mina småsystrar Henke, Rami, Max, Olle, Niklas och Seppi kom just hem från en halv helgtripp till "beachparadiset" Kenting, där det var tänkt att vi skulle sola, bada och dricka paraplydrinkar. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vädret såg lovande ut när vi var påväg men när vi klev ut ur taxin rasade hela himlen ner över oss och det regnade i princip hela tiden. Detta resulterade i att det inte blev något strandhäng. Istället delade vi upp oss, några drog till stadens naturreservat medans jag, Rami och Seppi valde att besöka National Museum of Marine Biology and Aquarium där vi hälsade på våra simmande små polare, vilket var RIKTIGT nice! Kvällen inleddes med förfekke på vårt rum, där vi bodde alla 7 alfahannar tillsammans, för att sedan gå ut runt 12-tiden och inse att hela staden är heldöd. Resan blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, vilket resulterade i att vi åkte hem en dag tidigare. MEN! Tack vare skönaste hänget och gänget hade vi grymt kul, det blev en hel del garv och man har fått sig ett fett minne att se tillbaka på. DET BLIR VAD MAN GÖR DET TILL!
 
Taggade killar kl 03:00 på morgonen, redo för avfärd.
Grabbarna Grus + orolig taiwanes.
Rami förlorade i sten, sax, påse och fick sitta på den hemska platsen utan nackstöd under den två timmar långa taxiresan.
Rummet!
Redo för att möta fiskarna, vid världens risigaste busshållplats. (Det blev en bulle istället)
National Museum of Marine Biology and Aquarium, lite besvikna innan vi kom in.
En slags val, eller en tjock delfin som Seppi sa.
Redo för att göra stan, som var heldöd.
På vägen hem i bussen väcks man av Henke som skriker, ANDRÉ!!! Så kommer den här lirarn krypandes vid fötterna. Samma sekund som Henke skrek så hade jag hunnit hoppa längst bak i bussen.
Visade sig vara den här killen som skulle äta den lilla lirarn till middag.
Det roligaste på resan var ändå på bussen, på väg hem när 2 m Olle hörde att jag, Seppi och Rami (på 170 cm vardera) varit och besökt bussens minimala toalett, och i samband med det slagit i våra huvuden i taket. Då fick han för sig att han skulle ge det ett försök, jag var genast tvungen att dokumentera detta. Det blev ett fantastiskt resultat!
Steg 1.
Steg 2.
Steg 3.
GRYYYMT OLLE!

Man kan äta gott, och man kan äta nyttigt.

Tänkte att jag skulle vara lite nyttig genom att köpa den ökanda "havre och soja mjölken" som innehåller mycket protein, men som visade sig smaka gammal ost. Niiice!

Taiwan firar Nationaldag och 100 stabila självständiga.

Idag har det varit fullt hålligång ända från att vi vaknat och hela dagen framåt. Det har nämligen varit Taiwans Nationaldag samt att de firat sin 100-åriga självständighet. Det tog mig och Emma till Chiang Kai-shek Memorial hall, där det visade sig att det INTE bara var vi som var där för att fira. Människor hade flockats kring det stora torget för att se uppvisningar av alla dess slag. Jag tyckte det var roligast att försöka dokumentera hur alla bar sig åt för att se någonting. De stod på tå, hoppade, klättrade, hängde osv. För att inte tala om värmen och svettlukten som doftade så härligt när man stod ihopklämd bland småfolket. Lyckades även få bild Tiawans version av "300" som bjöd på en show genom att göra X-hopp och armhävningar, riktigt välsvarvade killar! Senare på kvällen mötte vi upp med våra landsbröder för att se Presidenten (Som jag missade) och den 20 minuter långa fyrverkerishowen, som var något utöver det vanliga. Lite roligt när man få vara med om sånna här tokiga spektakel!
 
 
De sa att jag fick vara med, men jag pallade inte.
 
 
Lilla busskön.
 
 
Sepe luktar lite skeptiskt på sin nyköpta våffla, som dock smakade gammal sula.
 
 
Det är även skönt att ha en "2 m Olle" om man kommer bort sig i folkhavet. Man hittar liksom alltid hem igen.

Dagens taiwanes.


Plugg, pool och pilsner.

Idag började dagen med en timmes promenad som kortades ner till 10 minuter för att sedan dra till Subway och äta en välbehövd frukost. Sen drog jag min kosing till Picnic runt hörnet för att möta upp med tre små töser och utöva lite studier. Efter en heldags studerande och ett antal försök till kinesiska uttalanden bar det iväg till Roxy Jr för att briljera i pool och surpla lite pilsner med några engelskatalande fjompar, Charlie, Ross och Charlie. Boysen vart lite hungriga vilket ledde oss till ett litet lokalhak där de åt nationalrätten "Dumplings", som i stort sett smakar som den låter. När vi väl satt där såg jag hur de satt och rullade dessa små degklumpar. SJälvklart var jag ivrig att få prova så vi lyfte på hatten och frågade artigt om vi fick sätta oss ner och prova. Det var kletigt och härligt, bara det att varenda en som vi gjorde och la på plåten tog den taiwanesiska kvinnan och "rättade till" med ett litet hånflin. Tokig brud!

Lagotto Romagnolo, Italiensk Vattenhund.

Nu har man börjat komma in i en hyfsad vardag och allt blir därför lite mer rutin och därmed tråkigt för er trogna läsare. Men jag ska, så gott jag kan, försöka göra lite vettiga inlägg med jämna mellanrum. Ville bara förbereda er på detta så det inte kommer som en chock. Om ni vill, medan ni väntar på att jag ska uppdatera, kan ni kika in på mina två största konkurrenters bloggar blondinbella.se och kenzas.se. Dessa bloggar är nästan i samma kaliber som min. Men för att säga vad jag åstadkommit idag så har jag bara varit duktig helt enkelt. Jag har gymmat, köpt en FET almanacka, pluggat kinesiska (Då jag blev tillsagd av vakten när jag VISKADE med en person på Skype "Sir, please be Quiet!"), tvättat, städat och sen avslutat dagen med lite löpning. Tack så mycket! Men helgen är fortfarande ung så vi får se vad den har att bjuda på härnäst. Gällande rubriken så är det en schysst hundras jag inte hört talas om, men som en tokig lirare upplyst mig om att den tydligen existerar. PS. Lägg märke till tjejen i fåtöljen snett bakom mig som slaggar.


Den FETA almanackan.

Kanelbullens dag.

Idag, efter plugget, bar det av mot Uniqlo för att göra lite sköna inköp på deras REA. Samtliga av oss lyckades fynda lite grann alla fall. Efter några timmars intensivt shöppande siktade vi mot IKEA där vi med hjälp av varmkorv, glass och kanelbullar visste att vi kunde fira årets största högtid.. Kanelbullens dag. När vi väl var där anlände några fler tokiga lirare för att kasta i sig några nybakade bullar. La även märke till en skön kille som visste hur han skulle bära med sig sitt paraply på ett så smidigt sätt som möjligt.. snyggt också. Efteråt blev det lite inhandling av knäckebröd, kakor och nyponsoppa. Niiice.
 
Lika som blåbär?
 

Det finns stimulerande kurser.. och icke så stimulerande.

Tog lite bilder från dagens lektion i kursen "The application of financial modeling" som samtliga manliga studenter från Handelshögskolan i Umeå valt. Sammanfattningen var att motivationsnivån inte var allt för hög när vi satte oss i de urgröpta kontorsstolarna, för att sedan stirra in i Excel under 3 lååånga timmar. Om ni tittar på bilderna kan ni finna ett fel och det är Johan som sitter med ett betydligt bredare leende än oss andra, härlig kille! Andra ligger och sover medans resterande svenskar febrilt disukterade hur vi på bästa sätt skulle fira Kanelbullens dag imorgon. Vad resultatet blev får ni se imorgon. Tjing tjong!
Taggad!
Trötta men glada svenskar när lektionens slutsignal ljöd i högtalarna.

Inget vimmel utan blekfisarna.

Återigen har vi lyckats roffa åt oss rampljuset från de stackars taiwaneserna. När vi för några helger sen besökte stans hetaste uteställe LUXY, som då var alldeles fullsmockat så ville ju självklart fotograferna ha lite vimmelbilder på de "bleka" utbytesstudenterna. Härmodagen lyckades Emma i förbifarten hitta dessa bilder på klubbens hemsida. Av 3 tjejer och 2 killar är det endast killarna som gör ett tappert försök till pussmun.

Plugg, plugg, plugg.

Nu har jag slutfört min andra hemläxa från kinesiskan. Jag känner mig som en riktig liten skolpojke igen när man börjar få hemläxa. Funderar på att börja ta med ett äpple till lärarn också för att försöka vinna lite pluspoäng. Min kära vän Henke från Piteå, som delar min åsikt om att plugget kan vara lite tuffare vissa (oss) ibland sa ett citat som jag visserligen hört förut, men ändå gav mig ett brett leende på läpparna resten av kvällen. På BRED norrländska sa han "Somliga föds med guldsked i mun. Andra med en träslev i stjärten". Härlig kille den där Henke.
Lägg märke till sveriges nu mest lästa blogg på datorn.

Bingo för en kväll. Anlände med svenska flickor till förfesten.

Igår var vi ute och gjorde stan en gång för alla! Det var lägenhetens kvinnliga elit + ett stycke självsäker André. Kände mig som en liten Bingo då jag stod för kvällens kvinnliga sällskap. Att tillägga var att skorna jag hade på mig var mitt senaste inköp. Jag har hunnit haft de en gång innan och de ser redan ut som om de varit med om ett världskrig. Nerslitna sulor och färglösa.. kvalité! (Var tvungen att lägga upp en posebild på mig själv för att visa vad de taiwanesiska flickorna fick beskåda under kvällens gång)
Jag må vara kort, men när Emma tar på sig sina nya fräscha "Highheels" så får det mig att känna mig som en pygmé. Tack Emma!

RSS 2.0