Taipei - Slutscenen.

Då var det faktiskt dags för mig att säga adjö till Taiwan, Taipei och därmed avsluta denna blogg som ett kapitel i mitt "händelserika" liv. Detta blir helt enkelt mitt sista finurliga inlägg på den här sidan planeten. Så vad har jag lärt mig av detta ÄVENTYR? Jo nämligen förljande: Kunna plocka enskilda riskorn med pinnar, man står i kö på tunnelbaneperrongen, tränga mig i tunnelbanekön, endast betala med kontanter, skriva oförståeliga tecken, Svensk mat är god, Sverige är dyrt, kackerlackor är stört mycket äckligare än vad man tror, Taiwan är grymt färscht, Taipei 101 är högt och att jag inte ens kan se mig själv som lång på denna kontinent, vilket betyder att jag inte kan göra det någonstans på planeten, men det kan jag leva med! Summakardemumma är att jag har haft det tokigt roligt här. Att dagligen få lära känna nya människor, se och uppleva nya saker är något som alla borde få göra, riktigt nice. Hoppas alla fall att någon vilsen liten själ kunnat få lite nöje av att kika förbi här och titta på bilder på mig och läsa mina helskumma inlägg. Med det packar jag mina nyprutade och sprängfyllda väskor för att bege mig hem till blodinerna, köttbullarna och den tokigt dyra taxin. Och för att inte bli för sentimental så avslutar jag med min flytande kinesiska, TJING TJONG LÅNGKALSONG!

"Massage sir?"

Efter att ha gjort Taipei och Kina med familjen bar det av mot Filippinerna för ett intensivt avkopplande tillsammans med galningarna Martin Sandström och Linus Halldén. Först tog jag mig till Manilla, som sägs vara världens farligaste flygplats pga att i princip alla försöker "rippa" en. Efter att ha överlevt en 10 timmarsnatt, med pengar gömda över hela kroppen, bar det av mot Puerto Princesa där jag anlände på nyårsaftonsmorgon och möttes av två GLADA lirare som hade värmt upp stan åt mig. Efter ett intensivt nyårsaftonsfirande väntade en 5 timmar lång biltur i en överhettad minibuss där chuaffören lekte rallykalle på de kringelkrokiga grusvägarna. Blev ca en sekunds sömn under den bilresan. Men efter denna "nära döden" upplevelse var vi äntligen framme i El Nido! Där bjöds det på vilda kossor, fallande kokosnötter och en massa kvinnor som konstant upprepade frasen - "Massage sir?" Ta en liten titt vetja!
När man kliver av flyget möts man av dessa glada tokarna.
Nyårsafton, som firades på en reggeabar som inte var mycket större än en BajaMaja.
BÄSTA restaurangen när det kommer till skaldjur.
The minibuss.
Tja grabbar.
Vårt färgrika hotell.
Vår privata båt + crew när vi gled runt på vår så kallade "Island hopping"
En av många photosessions på allas våran Martin.
Hittade en nice liten toa på en av öarna.
Sen blev det till att dricka, äta och fota sig med kokosnötterna.
Det tävlades i att stå på händer som Kirunapojken Linus tog hem varenda gång.
Sista kvällen på rummet, kalsongkalas!
Jag was here.

La Familia möter Taipei, Shanghai & Peking.

Nu har inte varit så mycket uppdaterande här på sistone, och mycket mer kommer det inte bli då jag bara har några få dagar kvar på denna sidan av klotet. Men jag tänkte alla fall lägga upp lite bilder från när min lilla men ack så fina familj kom på besök för att celebrera julen och mellandagarna tillsammans med mig. Vi började med att fira jul i Taipei för att sedan styra våra lurviga mot Shanghai och Peking. Jag visade helt enkelt dem allt jag hade lärt mig, vilket gick ganska fort. Allt från att äta med pinnar, dricka varmvatten, inte tugga tuggummi på tunnelbanan, inte göra sig förstådd via engelska och en massa mer. Slänger upp lite bilder på guldklimparna från resan! Så, se och... njut?
Blev till att ta världens snabbaste hiss upp i Taipei 101.
Chiang-Kai Shek.
Tjena kompis.
Litet besök på stadens enda Vapiano.
Himmelska fridens torg.
Liten TV.
Förbjudna staden.
En mur.
Den här killens uppgift var att bokstavligt borsta av murens varenda trappsteg, you go girl!
Tack och hej för den här gången!

RSS 2.0